RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Переговори Путіна і Зеленського: політолог назвав момент, який може штовхнути Україну до переговорів

Дата зустрічі Володимира Зеленського з Путіним залежатиме від того, як Україна переживе зиму. При цьому газове питання безумовно є важливим фактором.

Про це "Апострофу" в матеріалі "Росія пускає гази: чого хоче домогтися Путін від Зеленського" заявив політолог Олексій Голобуцький.

"Зустріч з Путіним відбудеться тоді, коли цього захоче сам Путін, і це залежить від того, як ми проходитимемо цю зиму, адже можемо почати купувати у Росії і газ, і електрику. Звичайно, нинішній газовий шантаж Росією Європи тільки переконує її, що з Москвою краще справи не мати, але наш президент може не витримати тиску, і виникне спокуса піти легким шляхом і забути про те, що ми з 2014 року боремося за позбавлення від російської залежності та за те, щоб фактор газу пішов з наших стосунків", - говорить "Апострофу" політолог Олексій Голобуцький.

Варто зазначити, що наша країна не купує безпосередньо російський газ з листопада 2015 року. У 2018 році після перемоги "Нафтогазу" над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі була зроблена спроба, причому з українського боку, відновити такі поставки - за справедливими цінами, визначеними арбітражем - і НАК навіть зробив відповідну передоплату, однак російська сторона почала висувати додаткові умови, і угода не відбулася.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія пускає гази: чого хоче домогтися Путін від Зеленського