RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Смерть нардепа Полякова: що було відомо про скандального нардепа

У п'ятницю, 8 жовтня, в Дніпровському районі Києва виявили мертвим Антона Полякова, який був народним депутатом України і входив до групи "За майбутнє".

"Апостроф" розповідає, що відомо про нардепа.

У 2004 році закінчив Чернігівський колегіум. У 2010 році зареєстрував торгову марку "Підрахуй", так називається і один з його магазинів, пише "Чесно".

З 2016 року - був головою громадської організації "Український центр протидії злочинності та корупції", співзасновником і екс-главою якого є народний депутат, обраний за списком "Слуги народу" Сергій Гривко.

У 2019 обраний народним депутатом 9 скликання по 206 округу (Чернігівська область) від партії "Слуга народу" як безпартійний. З 10 листопада до 16 грудня 2019 - член партії "Слуга народу". Зараз - член депутатської групи партії "За майбутнє", голова підкомітету з питань дотримання антикорупційного законодавства в сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики. За даними електронної системи реєстрації за період каденції відвідав 89% засідань парламенту.

21 вересня 2020 партія "За майбутнє" висунула Антона Полякова на посаду Чернігівського міського голови.

Вигнання з "Слуги народу" неслухняного нардепа

Поляков був виключений з президентської політичної сили в 2019 році. Він опублікував повідомлення, яке адміністратори партії розсилають іншим членам "Слуги народу", де йдеться про те, що Поляков нібито не підтримує позицію фракції і працює "проти неї". Також нардеп був звинувачений в "зливі інсайдів" і пропусках засідань ВРУ.

Напад на Полякова в минулому році

У вересні 2020 року на Полякова вже було скоєно напад . Тоді в МВС заявили, що це може бути не пов'язане з його політичною діяльністю.

"Це був радше побутовий конфлікт. На нього напали не як на депутата. Просто п'яний якийсь. Ми його знайдемо і покараємо", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За словами правоохоронців, кривдник наніс Полякову кілька ударів і зник.