RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чи буде Росія торгуватися за Донбас: американський професор назвав мету Путіна

пояснив, чому президент Росії Володимир Путін зважився піти на збройну агресію проти України і ввести війська на Донбас.

Про це американський професор, представник Центру конституційної демократії університету Індіани Девід Вільямс розповів в інтерв'ю сайту "Апостроф".

За словами Вільямса, відповідь на питання "Що Росія збирається робити в ОРДЛО?" знає тільки сам Путін. За його (Вільямса - ред,) думку, РФ не хоче забирати Донбас остаточно, а веде свою гру.

"Думаю, його завдання - ускладнити вам (Україні - Ред.) життя. Може, Путін дійсно вважає, що руйнування і дестабілізація будуть корисними для нього в довгостроковій перспективі. Ймовірно, він вважає, що українці - це "малі росіяни" і вони належать йому. Але хай там як, Путін - розумний стратег. Він відчуває глибоку цивілізаційну різницю між Росією і рештою Європи, і Донбас - це спосіб дестабілізувати Європу. Але ще я вважаю, що Україна - це одна з країн, де ведеться війна за цивілізацію", - зазначає вчений.

Він також додав, що Україна, на відміну від багатьох країн, які отримали самоврядування і виявилися нездатними використовувати його, цілком здатна до нього (самоврядування - Ред.). Проблема полягає в тому, що впродовж тривалого часу з громадянами країни влада поводилася дуже неправильно.

Детальніше читайте в інтерв'ю "Апострофа":Україна - одна з країн, де ведеться війна за цивілізацію - американський професор