RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Це - хайп: Зеленський відповів на звинувачення в тиску на журналістів

В одному з ефірів українська журналістка і телеведуча програми "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила, що Офіс президента України чинить тиск на журналістів, а також жорстко контролює появу на ефірах телеканалів депутатів від правлячої партії "Слуга народу ". Фактично, в ОПУ вирішують, хто може відвідати ефір, а кому не можна.

Президент Зеленський вже відреагував на ці звинувачення. Він заперечує наявність будь-якого тиску на журналістів і своїх депутатів, про що повідомило інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку Зеленського звинувачення журналістки Мирослави Барчук є звичайним "хайпом" і не відповідають дійсності.

"Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента, але я розумію, що це хайп", - заявив Зеленський.

При цьому Зеленський стверджує, що в ОПУ не погоджують ніяких списків і не тиснуть на суспільного мовника або якісь інші ЗМІ.

У той же час депутати, за словами президента, можуть самі вирішувати, на яких ефірах їм з'являтися.

"Що стосується депутатів, то вони можуть ходити або не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, що вони вільні люди", - сказав Зеленський і додав, що міг би звернутися до Давида Арахамії, щоб той почав тиснути на депутатів і буквально змушувати їх відвідувати ті або інші ефіри.

Він також зазначив, то ситуація, при якій державне телебачення заявляє про тиск з боку держави, виглядає дивною.

У той же час Михайло Подоляк теж відреагував на ці звинувачення, так як, за словами Барчук, питання відвідування депутатами ефірів вирішується через нього. Він зазначив, що ніяких жорстких обмежень немає. Єдине, що можна було б з натяжкою назвати подібним "контролем", це готовність того чи іншого депутата до ефіру.

"Єдине, що дійсно цікавить завжди - це готовність того чи іншого нашого спікера до конкретного ефіру. Чи розуміє він в повному обсязі наші (ОП - ІФ) ініціативи, чи може він їх виразно сказати, чи немає в його словах протиріччя зі словами інших наших спікерів - все-таки позиція партії влади повинна бути чіткою", - заявив Подоляк.

Раніше ми також повідомляли про те, що днями Зеленський вперше прокоментував розслідування про свої офшори.