RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Хочуть "мінімізувати наслідки": у Путіна зробили дивну заяву про зближення України з НАТО

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який назвав вступ України в НАТО "найгіршим сценарієм", заявив, що Росія не може нічим перешкодити Україні зблизитися з НАТО, але може мінімізувати наслідки таких кроків для російської держави.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналісту Павлу Зарубіну в програмі "Москва Кремль.Путін" на телеканалі "Росія 1".

"Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що - продовжись далі зближення України і НАТО - в Росії буде зроблено все, що необхідно", - висловився Пєсков.

Прессекретар зазначив, що РФ "завжди прагнула" до розвитку відносин з Північноатлантичним альянсом, але коли виявилися зусилля "марними", то відмовилися співпрацювати з Альянсом і "в цьому немає нічого страшного".

За його словами, НАТО - "агресивний блок".

"Це агресивний блок, який вважає нас противником. І тому нічого страшного не станеться, якщо ми на тлі загострення агресивності, на тлі таких декларацій про те, що головне завдання стримувати нас, просто відмовимося від цих відносин", - уточнив політик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент РФ Володимир Путін вже "знайшов" ракети НАТО під Харковом і поскаржився на загрозу Росії.