RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Путін вже "знайшов" ракети НАТО під Харковом і поскаржився на загрозу Росії

Президент РФ Володимир Путін, коментуючи успішне просування України до НАТО, заявив, що Україна під виглядом навчального центру в Харкові розмістила ракети.

Про це повідомляється на сайті президента РФ.

У Путіна назвали вступ України до НАТО "найгіршим сценарієм" і пригрозили заходами у відповідь

"Що стосується баз. Я знаю відповідні конституційні положення України. Але навчальні центри ніхто не забороняє мати. А під маркою навчальних центрів можна все що завгодно розмістити. Як я вже говорив, це було, теж публічно звучало: завтра під Харковом ракети з'являться - що нам робити з цим? Не ми ж туди ліземо зі своїми ракетами - до нас під ніс їх засовують. Звичайно, це проблема ", - сказав Путін.

Також він припустив, що формальне членство в НАТО України може не відбутися, а військове освоєння території нібито вже йде.

"І це створює реальну загрозу Російської Федерації ... Інфраструктура наближається. Ось в Польщі і Румунії встановили системи ПРО з пусковими установками, на які можна розмістити" Томагавки ". І зробити це легко одним помахом, тільки програмне забезпечення поміняти і навіть ніхто не помітить. Там ж можуть бути ракети середньої і малої дальності ... Ми ж дорослі люди! Нам-то, що робити в цій ситуації? ", - зазначив Путін.

Тим часом в Росії знову нагнітаються антиукраїнські настрої, однією з причиною яких може бути підготовка росіян до нової збройної агресії проти України, про що "Апострофу" заявив колишній глава СБУ, генерал-полковник Ігор Смешко.