RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Банкова позбулася 5 міністрів: як голосувала Рада

У середу, 3 листопада, Верховна Рада розглянула ряд кадрових змін в Кабінеті міністрів. Зокрема йшлося про звільнення п'яти міністрів.

"Апостроф" розповідає, хто втратив крісло.

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів

Відставку міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Романа Абрамовського підтримали 322 народні депутати . Абрамовського було призначено на посаду міністра екології 19 червня 2020 року. До цього він був заступником міністра енергетики та захисту довкілля.

Перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки

Верховна Рада також підтримала відставку першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економіки України Олексія Любченка. ”За” проголосували 320 нардепів, “проти” свій голос віддав лише один депутат. 2 листопада Любченко подав до Апарату ВР заяву про звільнення.

Віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Крім того, нардепи підтримали відставку віце-прем'єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова. Свої голоси за це рішення віддали 329 народних депутатів, проти не проголосував ніхто. 1 листопада він подав заяву про звільнення. Посаду міністра він обіймав із березня 2020 року.

Віце-прем'єр-міністр – міністр із питань стратегічних галузей промисловості

Фото: Defence Express

Верховна Рада відправила у відставку Олега Уруського з посади віце-прем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості. ”За” відставку проголосували 342 народні обранці. Уруський подав заяву про відставку 1 листопада. Свою посаду міністр обіймав з липня 2020 року, коли було створено Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Міністр оборони

Верховна Рада у середу, 3 листопада, звільнила і міністра оборони Андрія Тарана, який напередодні подав заяву про відставку. ”За” проголосував 341 нардеп, проти – ніхто.

Читайте також матеріал "Апострофа": Кадровий глухий кут: як Офіс президента шукає "ідеальних" міністрів