RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стан Саакашвілі став критичним: політику потрібна допомога світової спільноти

Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїл Саакашвілі звернувся до омбудсмена Людмили Денисової.

Фото листа вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Саакашвілі пише, що його стан останніми днями погіршився, а результати аналізів незадовільні.

Крім того, чинний уряд Грузії "прямо закликає до вбивства". За його словами, лідер їхньої фракції сказав, що якщо Саакашвілі "не помре на 41-й день голодування, то буде смішним".

Варто зазначити, що сьогодні 35-й день, відколи Міхеїл Саакашвілі, який перебуває у грузинській в'язниці, розпочав голодування.

“З сумом констатую, що у 71-у річницю прийняття Конвенції про захист прав людини та основних свобод, підписаннтом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися тортури щодо громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги”, – написала Денисова.

Вона закликала керівництво Грузії дотримуватись норм міжнародного права, зокрема, ст. 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, згідно з якою ніхто не може бути підданий тортурам чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Також вона зазначила, що Саакашвілі терміново потребує підтримки з боку світової спільноти, про що він сам написав у листі.

Нагадаємо, президент Грузії Саломе Зурабішвілі знову відмовилася використовувати свої повноваження, щоб помилувати ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: