RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Придушити агресію РФ: Білий дім просять відправити кораблі до Чорного моря

Республіканці Майк Роджерс і Майк Тернер закликали президента США Джо Байдена і далі озброювати Україну і "розгорнути військову присутність США в Чорному морі" для запобігання новій загрозі вторгнення з боку російських військ.

Про це повідомляє Defense News.

"У зв'язку з нещодавнім зосередженням російських військ на кордоні з Україною ми наполегливо закликаємо вашу адміністрацію вжити негайних та швидких заходів для надання підтримки Україні у вигляді розвідки та зброї ", - написали вони у листі Байдену.

Зазначимо, Роджерс і Тернер є високопоставленими членами Комітету зі збройних сил та Підкомітету зі стратегічних сил відповідно.

"Ми також наполегливо закликаємо вашу адміністрацію розгорнути військову присутність США у Чорному морі для стримування російського вторгнення ", - додали вони.

Політики наголосили, що адміністрація Байдена "не може ігнорувати загрозу з боку Росії міжнародному праву і територіальному суверенітету України, що триває", і закликали Байдена негайно розглянути питання про військову присутність США в нашому регіоні і почати обмін розвідданими між США та Україною, щоб запобігти подальшому загостренню ситуації.

Роджерс і Тернер наголосили, що Росія активізувала свою агресивну поведінку та риторику, одночасно рекламуючи власну військову модернізацію та критикуючи плани України щодо вступу до НАТО.

"Хоча наміри Росії не зрозумілі, присутність елітної 1-ї гвардійської танкової армії Росії підтверджує побоювання, що Росія планує додаткові вторгнення на територію України ", - пишуть вони.

У той же час Генеральний штаб ЗСУ проаналізував повідомлення західних засобів масової інформації про стягування російських військ та військової техніки до російсько-українського кордону. Начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала заявив, що за даними кількох українських органів розвідки, "ніякого нарощування сил на кордоні з Україною не було і немає".

Нагадаємо, раніше заступник помічника голови Пентагону у справах Росії, України та Євразії Лора Купер заявила, що кожній країні-союзнику США слід надати Україні можливість отримати всі необхідні для її захисту засоби.