RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Санкції за Крим та енергетичний терор Росії: яке рішення ухвалила РНБО

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про введення нових санкцій у зв'язку з анексією Криму Російською Федерацією.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє "Апостроф".

Зокрема, під персональними економічними санкціями опинилися 8 осіб, причетних до відкриття представництва Нікарагуа у тимчасово окупованому Криму. Йдеться про 4 громадян Нікарагуа і 4 громадян Росії.

Також РНБО застосувала санкції проти трьох літаків, які незаконно літали в окупований Росією Крим.

"Усі ті літаки, які вважають, що вони без дозволу десь пересуватимуться, вони переслідуватимуться, всі їхні реєстрації будуть відстежуватися, вони обов'язково підпадатимуть під санкції", - заявив Данілов. Водночас він додав, що літак нардепа Віктора Медведчука з першого дня накладання на нього санкцій знаходиться в аеропорту "Жуляни", проте нікуди жодного разу не вирушав.

Данілов заявив, що Україна швидко і жорстко реагуватиме на прояви енергетичного тероризму з боку Росії. Буде прийнято відповідні рішення в інтересах нашої держави, зазначає секретар РНБО.

При цьому Данілов підкреслив, що ухвалення рішення щодо конкретного плану дій для запобігання кризі в енергетиці залишається не за РНБО, а за Кабінетом міністрів. За його словами, РНБО приєднається до прийняття рішень лише якщо буде загроза національній безпеці.

Тим часом Служба безпеки України рекомендувала РНБО застосувати санкції щодо нових власників літаків, які раніше пов'язані з компанією "JET4U S.R.L.". Про це заявив під час брифінгу Іван Баканов.

Він звернув увагу на те, що в січні РНБО на пропозицію Служби безпеки ввів санкції до молдавського оператора чартерних рейсів, проте зараз зафіксовано спроби обійти ці обмеження.

Раніше у РНБО заявили, що Україна має бути постійно готова до спроб Росії повернути свій вплив та контроль над нашою територією.