RU  UA

Як побороти олігархат: екснардеп розповів про необхідні реформи

Щоб побороти олігархат, в Україні мають стати незалежними судова гілка влади та Антимонопольний комітет, оскільки закон президента Володимира Зеленського про деолігархізацію лише імітує боротьбу з олігархами.

Про це в ефірі програми “Трикутник Іванської” на Апостроф TV розповів колишній командир добровольчого батальйону “Миротворець”, народний депутат України VIII скликання Андрій Тетерук.

“Система олігархів - це штучний вплив на прийняття політичних рішень через підкуп народних депутатів і використання тих монополій, які вони створюють на державному рівні. Щоб боротись з олігархами, насамперед потрібно зробити так, щоб в Україні працював незалежний Антимонопольний комітет, як це передбачено законодавством, а зараз він імпотентний”, – розповідає Тетерук

Також, на думку Тетерука, потрібно реформувати і забезпечити незалежність судової гілки влади, щоб олігархи не купували судові рішення щодо своїх монополій.

“З чим бореться цей законопроєкт? Коломойський звітує, скільки він віддає “кешу” на підкуп депутатів? Чи це робить Ахметов? Чи будь-який інший олігарх? Цього не буде. Влада вводить суспільство в оману, імітуючи ці процеси”, – вважає Тетерук.

Він також зазначив, що закон не забороняє олігархам фінансувати свої медіа, що є “суцільною імітацією боротьби з олігархатом”.