RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Розслідування злочинів ПВК "Вагнера": генерал СБУ вказав на дивності

Менш, аніж за два роки з інтернет-сторінки СБУ зникли понад 20 матеріалів, що стосуються відстеження злочинів найманців ПВК "Вагнера".

Про це генерал-майор запасу СБУ Ігор Гуськов заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, з жовтня-2017 по травень-2019 року на сайті СБУ вийшло понад 20 матеріалів (у справі ПВК "Вагнера" - Ред.), серед яких були аудіоперехоплення з голосом самого Дмитра Уткіна ("Вагнера"), які в т.ч. стосувалися збитого під Луганськом Іл-76.

"На сьогодні всі ці матеріали... із сайту СБУ зникли. Більше того, на сайті ... існує розділ "Вони перебувають у розшуку". Там нема жодного найманця ПВК "Вагнера", включаючи тих 33 білорусів, умовно кажучи, які були затримані. І це ще один штрих до розслідування Bellingcat, побічно підтвердження того, що багато з того, що написано Bellingcat відповідає істині", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bellingcat виклав звіт з "Вагнергейту": як готували захоплення бойовиків

Ветеран спецслужби розповів, що це була спецоперація Головного управління розвідки, де СБУ брала непряму участь:

"Ця непрямість полягає в тому, що окремі співробітники СБУ, які були вижиті з 2019 року зі складу служби, були прийняті на службу до ГУР, займалися цією темою і наш аналітичний підрозділ у СБУ дуже щільно контактував із цими контррозвідниками", - розповів військовий експерт.

Він додав, що багато з написаного викликає величезне занепокоєння.

"Bellingcat описав досить повну ситуацію, як вона розвивалася, вказав дуже багато тих оперативних нюансів, про які я особисто як екс-співробітник спецслужб дуже шкодую. На сьогодні методи та форми розкрито - це наслідок заперечення владою того, що ця операція має стосунок до українських спецслужб", - резюмував Ігор Гуськов.

Нагадаємо, в інтерв'ю Апостроф TV генерал СБУ Віктор Ягун також звернув увагу на два ключові моменти у розслідуванні "Вагнергейту".