RU  UA

Розслідування про ювілей Єрмака: чи відправить Зеленський у відставку керівника ОП

У журналістському розслідуванні про святкування ювілею керівника Офісу президента Андрія Єрмака бракує фактажу, однак неможливо вірити заявам, в яких ОП заперечує дані журналістів, оскільки раніше влада дезінформувала суспільство щодо справи “вагнерівців”.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів політичний аналітик Максим Маньковський.

“Я не хочу ставити під сумнів розслідування пана Ткача, але особисто мені не вистачило фактажу. В попередніх розслідуваннях він показував якихось особистостей, політиків, їхні машини, охорону - тут такого не було. Я не хочу говорити чи було це, чи ні”, – розповідає Маньковський.

На думку експерта, брак фактажу дав підґрунтя Офісу президента заперечувати інформацію про 4-денне святкування ювілею Єрмака на держдачі. Натомість, до влади немає довіри, оскільки та приховувала інформацію щодо справи “вагнерівців”.

“Що там робили гвинтокрили ДСНС, кого перевозили? Що б зараз не говорила влада, що б зараз не говорив Єрмак, після того як був “Вагнергейт”, після тих заяв - нема довіри до влади і до їх слів. За два роки, завдяки таким своїм діям, вони втратили довіру”, – підкреслив Маньковський.

На його думку, Зеленський не відправить у відставку Єрмака, оскільки той є найближчим соратником президента і створює для нього “теплу ванну”.

“Це стовп правління пана Зеленського, це людина найближча до нього. Віддасть він Єрмака на заклання і що далі? Багато процесів, які зараз відбуваються залежать і від керівника Офісу президента. Він не здав Демченка, він не здав Татарова, що говорити про Єрмака? Щоб виходити на інший рівень роботи, Зеленському потрібно оточувати себе людьми, які будуть йому вказувати на його помилки, а він цього не хоче”, – підсумував експерт.