RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україні війна не потрібна: як вирішуватимуть проблему Донбасу

Україна не має наміру вирішувати проблему деокупації сходу країни військовим шляхом. Такий варіант розвитку подій розглядатиметься в останню чергу.

Про це заявив в інтерв'ю німецькому виданню Zeit голова МЗС України Дмитро Кулеба.

При цьому міністр підкреслив, що Росія постійно "вкидає" у світовий медіапростір наративи про те, що Україну не можна озброювати та надавати їй військову допомогу. Начебто це спонукає українську владу до агресії на Донбасі.

"Деякі країни, на жаль, схиляються до російського наративу про те, що Україну не можна озброювати, бо це нібито підбадьорює нас чи спонукає до якихось військових дій. військовим шляхом. ... Ми ні на кого не нападали і не збираємось вирішувати проблему на Донбасі військовим шляхом”, - заявив Кулеба.

Також міністр додав, що українська сторона має намір вирішувати конфлікт на Донбасі за допомогою дипломатії. Силовий спосіб розглядатиметься лише в тому випадку, якщо він стане останньою можливою альтернативою.

"Тому ми продовжуватимемо спроби, тому що ми прагнемо миру, стабільності та безпеки для України та всієї Європи. Ми відчайдушно хочемо уникнути військового сценарію, тому що цього разу кровопролиття було б набагато більше", - додав він.

Також Кулеба наголосив на безальтернативності Мінських угод.

Раніше ми також повідомляли про те, що президент Володимир Зеленський висловився про можливі дії Росії і наголосив, що Україна готова до будь-якої ескалації.