RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

​Підтягує артилерію та танки: Росія готується до удару по ЗСУ на Донбасі

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація посилює свої позиції для удару по Україні.

Про це йдеться у повідомленні ГУР Міноборони у Facebook.

Зазначається, що РФ прагне недопустити стабілізації ситуації на Донбасі, в районі операції Об’єднаних сил.

Так, командуванням оперативного угруповання російських окупаційних військ було додатково посилено підрозділи біля лінії зіткнення на окремих напрямках з порушенням домовленостей щодо відведення важкого озброєння: підтягнуто 122-міліметрові самохідні артилерійські установки, танки, а також бойові машини піхоти.

При цьому на передових позиціях противником було нарощено чисельність снайперських пар у готовності до нанесення втрат українській армії, ліквідації елементів відеоспостереження, а також для провокації вогню у відповідь. Відомо, що з деякими снайперами проводять тренувальні збори.

"Зі снайперами з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК, які не залучені до виконання бойових завдань, проводяться тренувальні збори під керівництвом кадрових військовослужбовців ЗС РФ", - наголошується у повідомленні ГУР Міноборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на думку українського міністра оборони Олексія Рєзнікова, Російській Федерації навряд чи вдасться перемогти у разі військового наступу на Україну.