RU  UA

"Північний потік-2" може зупинити лише одне: юрист оцінив зняття санкцій США з газпороводу

Долю "Північного потоку" вирішили під час угоди канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Джо Байдена. Російський газопровід може зупинити лише війна, а маневри навколо нього, які ми спостерігаємо, лише відтягують його запуск.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заявив російський політичний та громадський діяч, юрист Марк Фейгін.

“Щодо “Північного потоку", якщо чесно, його долю було вирішено, коли Меркель домовилася з Байденом. Це було несподівано – відмова від санкцій щодо оператора “Північного потоку”, але ж по суті прикривалася ця позиція саме бажанням Німеччини добудувати та запустити цей проект і це обґрунтовувалося тим, що Німеччина – головний партнер Сполучених Штатів, Вашингтона в Європі”, – зазначив Фейгін.

За його словами, маневри навколо "Північного потоку - 2" лише відтягують старт цього проекту. Те саме можна сказати про відкладену сертифікацію.

"Тільки війна могла б зупинити Північний потік - 2. Зараз буде перетягування каната і не факт, що це може надовго відкласти старт цього проекту", - резюмував російський юрист.

Варто зазначити, що після завершення переговорів лідерів Росії та США, у вівторок, 7 грудня, з'явилася інформація про те, що з узгодженого проекту оборонного бюджету США було прибрано положення щодо запровадження санкцій проти "Північного потоку – 2".

За повідомленнями, американських ЗМІ, законодавці також прибрали з документа заборону на придбання особами зі США суверенних боргових зобов'язань РФ та положення про можливість санкцій щодо 35 громадян Росії.