RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На кону стоїть не лише Україна: у Байдена висловилися про переговори з Путіним

Держсекретар США Ентоні Блінкен США вважає, що конфліктна ситуація між Росією та Заходом торкається не тільки України, оскільки Москва своєю поведінкою суперечить всьому міжнародному порядку.

Про це топ-чиновник США заявив в інтерв'ю Wall Street Journal.

За словами Блінкена, на розрахунки Путіна може вплинути відеоконференція із президентом США Джо Байденом, яка відбулася 7 грудня.

"Я думаю, що ясність, з якою президент виклав не лише наші побоювання, а й наслідки, а також правильніший шлях уперед, має знайти відгук у президента Путіна", – висловив надію держсекретар США.

Також він зазначив, що вимога Росії не приймати Україну в НАТО "виводить нинішнє протистояння за межі питання про саму Україну". Блінкен підкреслив, що двері НАТО залишаються і залишатимуться відчиненими для всіх, хто відповідатиме критеріям.

"У певному сенсі це говорить про те, що на кону стоїть щось більше, ніж навіть Україна, і це справді торкається основних принципів того, як функціонує або має функціонувати міжнародна система", - додав він.

Блінкен наголосив, що Росія не повинна вказувати іншій країні на те, яким має бути її вибір.

"Зміна кордонів силою неприйнятна, оскільки вона підриває всю міжнародну систему, порядок, заснований на правилах, в який ми вкладалися, за яким ми живемо, і який, як ми вважаємо, зробив великий внесок у просування миру та безпеки. І якщо ці основоположні принципи оспорюватимуться, і це відбуватиметься безкарно, це підірве всю систему. Ось чому це щось більше, ніж навіть Україна", - завершив він.

Також ми писали про те, що соцмережі бурхливо обговорюють переговори Байдена та Путіна.