RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

США ввели санкції проти одіозного Портнова

У четвер, 9 грудня, Міністерство фінансів США в рамках акта Магнітського ввело санкції проти ексзаступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.

Про запровадження санкцій проти низки корупціонерів, серед яких є громадяни України, повідомляє Мінфін США.

Оновлений список санкцій оприлюднив Офіс контролю за іноземними активами. Андрій Портнов та його фонд стали єдиними українським громадянином та українською організацією, які отримали економічні обмеження від фінансового відомства США в цей день.

Нагадаємо, у квітні 2010 року Портнов прийняв пропозицію президента Віктора Януковича обійняти посаду заступника голови Адміністрації президента та керівника Головного управління з питань судової реформи та судоустрою.

У квітні 2011 року в результаті адміністративної реформи Портнова було переведено на посаду радника президента.

Вважався одним з авторів диктаторських "законів 16 січня", проте заперечував участь у їхньому створенні.

Портнов повернувся до України лише у 2019, до цього він переховувався за кордоном. Однак у січні 2021 року його було внесено до складу наглядової ради Одеської юридичної академії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що керівник Центрального штабу "Національного корпусу" Максим Жорін у своєму блозі звинуватив нинішню владу у бездіяльності щодо колабораціоністів, які "знов лізуть у владу, підриваючи інтереси України та руйнуючи її зсередини". Зокрема, Жорін виділив Андрія Портнова, назвавши його "ідеологом" ватного реваншу та "боягузливим щуром".