RU  UA

"Прокол" росіян: генерал розповів, як Україна використає визнання РФ про війська на Донбасі

Україна має правильно використати "прокол" росіян із визнанням перебування військовослужбовців РФ на території ОРДЛО, щоб довести цей факт на міжнародному рівні.

Про це заступник командувача Силами спеціальних операцій, ексзаступник секретаря РНБО, генерал-лейтенант Сергій Кривоніс заявив в ефірі програми "Руно" на Апостроф TV.

"Не думаю, що людина такого рангу (прессекретар Путіна Дмитро Пєсков - Ред.) коментувала б цей випадок. Прокоментували б на місцевому рівні. Тому ми чітко бачимо, що це серйозний "прокол" росіян і це інформаційний "пас" у бік України, щоб це використати. на міжнародному рівні для чергового доказу перебування російських військовослужбовців на території "ДНР" та "ЛНР". Тому для нас це плюс, найголовніше, правильно використати цей шанс", - сказав Кривоніс.

Він процитував приказку росіян про те, що "наших там немає, але чомусь їх постійно ховають" і додав, що перебування в ОРДЛО близько 25 тис. "штиків" підтверджувалося українською розвідкою. У певні моменти їхня кількість збільшувалася чи зменшувалася, але менше ніж 10-15 тисяч людей ніколи не було.

"Ми чудово пам'ятаємо ті часи, коли випускники військових інститутів та училищ неодноразово приїжджали на окуповану територію Донецької та Луганської областей складати практичні держекзамени, ведучи вогонь по наших містах та селах", - сказав заступник командувача Силами спеціальних операцій.

Нагадаємо, раніше прессекретар Президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував новину про вирок суду в Ростові-на-Дону, в якому згадувалося про наявність російських військових на території тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей України.