RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Утримають Путіна від агресії: США зміцнять оборону України і накладуть санкції на "Північний потік - 2"

В американський Сенат надійшов "Акт гарантування захисту суверенітету України шляхом зміцнення її оборони", що включає надання Україні 450 мільйонів доларів фінансової допомоги на військові цілі та застосування негайних санкцій проти оператора "Північного потоку – 2".

Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

"Документ містить заходи, які мають стримати Путіна від агресії проти України. Наголошую - не чекати, поки російські війська вторгнуться на нашу територію (а потім реагувати "занепокоєнням" чи санкціями), а запобігти цій небезпеці", – йдеться у повідомленні.

В Акті пропонується надати нашій країні 450 млн доларів фінансової допомоги на військові потреби, і ще 100 млн доларів додатково на протиповітряну оборону та протикорабельні ракети.

Також у документі йдеться про збільшення фінансування міжнародної військової освіти та підготовки для українських офіцерів, посилення співпраці між арміями України та США та посилення обмежень у галузі військової співпраці Вашингтона та Москви, поки Путін не поверне Україні її окуповані території.

Крім того, рекомендується ввести негайні санкції проти оператора "Північного потоку – 2" компанії Nord Stream 2 AG.

За словами Вітренко, з оборонного бюджету США (NDAA) на 2022 рік виключили поправку про санкції проти оператора "Північного потоку – 2", оскільки "поправка стала заручником інших процесів, які жодним чином не свідчать про втрату підтримки Конгресом України".

Глава НАК "Нафтогаз України" очікує, що "Акт гарантування захисту суверенітету України шляхом зміцнення її оборони" буде схвалено у Конгресі та підписано президентом США.

Нагадаємо, Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив проект оборонного бюджету на 2022 рік на суму 778 млрд доларів - він передбачає виділення 300 млн доларів на надання військової допомоги Києву.

Також Апостроф повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена відклала військову допомогу Україні на 200 млн доларів, щоб продовжити можливість тиснути на РФ дипломатичним шляхом. Буде пакет допомоги у значно більшому обсязі.