RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія шантажує створенням "контругроз" у разі відмови США та НАТО від гарантій безпеки

Росія готова перейти до "контрзагроз" у разі відмови США та НАТО щодо гарантій безпеки, насамперед - нерозширення Альянсу на Схід та включення до НАТО України.

Про це повідомляє "РІА Новости".

Як зазначає заступник очільника МЗС РФ, екс-постпред Росії при НАТО Олександр Грушко, якщо в НАТО відмовляться від пропозицій Росії, Москва має право перейти в режим "контрзагроз".

"Сьогодні ми підійшли до такого моменту істини у наших відносинах з НАТО, коли треба принципово визначатися. Ми цей крок зробили і виходимо з того, що від нього вже не вдасться якось відмахнутися або "заговорити" ", - заявив Грушко.

Нагадаємо, раніше раніше Міністерством закордонних справ РФ було опублікувано проєкти договорів між Росією та США, а також НАТО щодо юридичних гарантій нерозширення Альянсу на Схід та неможливості вступу України в НАТО.

До цього президент РФ Володимир Путін вимагав від США відмовити офіційному Києву у питаннях подальшого просування України до членства в НАТО.

У свою чергу, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія не має "права вето" щодо членства України в Альянсі. У МЗС України також жорстко відповіли Путіну.