RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Незважаючи на мороз: прикордонники активно риють окопи на кордоні з Росією, відео

На тлі наростаючої загрози повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України українські прикордонники продовжують зміцнювати держкордон. Зокрема військові викопали глибокий рів із високим насипним валом, щоб створити хоч якусь перешкоду ворожій піхоті та військовій техніці у разі нападу.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Роботи зі зміцнення прикордонних територій в місцях їхнього сполучення з РФ і Білоруссю продовжуються навіть незважаючи на труднощі, пов'язані із зимою.

"Враховуючи сьогоднішні виклики з безпеки, на державному кордоні продовжуються заходи щодо його зміцнення. Незважаючи на те, що зазвичай сезон інженерного облаштування кордону триває до настання зими, цього року активні заходи щодо зміцнення держкордону на загрозливих напрямках продовжуються, незважаючи на сніг та похолодання. Особлива увага приділяється кордону з країною-агресором”, – інформує Держприкордонслужба України.

За словами прикордонників, зараз вони укріплюють ділянку Сумського прикордонного загону. Там викопують протитранспортні рови. Комплексна механізована інженерна група працює майже безперервно. За допомогою спецтехніки вони доповнюють існуючий рів насипним валом.

Тим часом Росія продовжує відтягувати війська до кордону з Україною.