RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У нардепа з ОПЗЖ знайшли паспорт громадянина РФ: всі подробиці розслідування, відео

У народного депутата, члена ОПЗЖ Олександра Пономарьова знайшли російський паспорт. Громадянином Росії він є з 2003 року.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми".

У своєму розслідуванні журналісти посилаються на два незалежні один від одного джерела, які мають доступ до системи "Роспаспорт".

Перший раз документ громадянина Росії Пономарьову видали у 2003 році у Рибнівському районі Рязанської області. Там він зареєстрував і місце свого проживання.

"Російський паспорт Пономарьову видали на підставі "обміну". У супровідній заяві, підписаній його ім'ям, у пункті про наявність іноземного громадянства зазначено: "Стаття 13 розділ 1". Йдеться про положення Федерального закону Російської Федерації з громадянства. Відповідно до них, для отримання громадянства Росії Олександр Пономарьов мав безперервно проживати на її території не менше 5 років", - йдеться у розслідуванні.

У 45 років Пономарьов замінив російський паспорт на новий. Отримав він його у тому ж Рибнівському районі Рязанської області у 2007 році на підставі нової заяви.

До речі, на своє виправдання депутат заявив, що документ нібито був анульований ще 1986 року. Згодом політик змінив свою позицію.

"Особисто я, на мою думку, не забирав... Може, і забирав... Не пам'ятаю, якщо чесно", - відповів він.

Нагадаємо, що колишній перший заступник голови МВС Олександр Гогілашвілі, який потрапив у скандал після нападу на поліцейського, був громадянином РФ до початку війни на Донбасі.