RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Кадиров готовий приєднати Україну до Чечні: у Києві відповіли "кишеньковому песику Путіна"

Президент Чеченської Республіки (Росія) Рамзан Кадиров заявив, що Україні потрібно "забрати і приєднати до Чечні". Українці у соцмережах жорстко відповіли на його посягання.

"Апостроф" розповідає про реакцію українців на заяви Кадирова.

"Сьогодні у нас проблемне українське питання, і це не питання рівня президента країни. Це мій рівень. Якби мені його доручили, то я давно вирішив би це питання. Я приєднав би до Чеченської республіки Україну і забрав би її, вирішивши тим самим питання. Але все-таки є державні, правові домовленості, які не дозволяють приймати таке рішення", – сказав Кадиров.

Політолог Олексій Голобуцький написав у Facebook, що можна зараз почати розповідати, що Кадиров - взагалі не чеченець, а "кишеньковий песик Путіна", справжніх чеченців вибили двома війнами. Можна розповідати, що Кадиров - не росіянин, а от росіяни Путіна не терплять і негайно відновлять нормальні сусідські стосунки, щойно його не стане.

"Але факти - річ непримиренна. І вони абсолютно конкретно кажуть: війну з нами, знищення України (у вигляді від "порятунку", "приєднання", чергового "возз'єднання" - і до "розкочування в ядерний попіл") підтримує панівна більшість всіх громадян Росії. Панівна більшість - це не "більше 50%", це "ближче до 100%". Тільки аргументи різні та ступінь агресії різний", - пише він.

При цьому всі громадяни РФ воліли б бачити відсутність на політичній карті України як держави.

"Як бачимо, у нас немає "за поребриком" друзів. І саме на цій тверезій оцінці реалій має ґрунтуватися і наша оборонна стратегія, і зовнішня політика, і внутрішня політика у сфері культури, освіти, державної ідеології, економіки... І в будь-якій сфері", - резюмував Голобуцький.

Інші українці також різко відповіли на висловлювання Кадирова.

"Глава Чечні Кадиров пригрозив захопленням України. Ось це прям дуже добре. Треба показувати такі заяви всім українським аматорам "російського миру". Не подобається "погана Україна" - будете задвірками середньовічного султанату", - написав журналіст та блогер Денис Казанський.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна спростила громадянство для деяких росіян: чим ми ризикуємо