RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Байден провів нові переговори з Путіним: головні подробиці

У четвер, 30 грудня, пізно ввечері, на прохання російської сторони, пройшли нові переговори президента США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна. Розмова відбувалася в онлайн форматі, і серед інших тем мова йшла про Україну.

"Апостроф" вів онлайн переговорів.

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ ДОСТУПНА НА РОСІЙСЬКОМОВНІЙ ВЕРСІЇ САЙТУ

Розмова Байдена з Путіним запланована на 15:30 за східним часом США (у Москві в цей час буде 23:30, у Києві – 22:30). Він стане другим прямим контактом між двома лідерами у грудні цього року. США продовжують чинити тиск на Росію, щоб вона скоротила свою масштабну військову присутність поблизу кордонів України.

Як заявили раніше у Білому домі, адміністрація Байдена веде активні переговори з європейськими союзниками та партнерами у пошуках загальної відповіді на нарощування військової могутності РФ на кордоні з Україною. У переговорах, окрім Києва, задіяні ОБСЄ, Євросоюз, НАТО та "Бухарестська дев'ятка" (Румунія, Болгарія, Чехія, Угорщина, Словаччина, Польща, Естонія, Латвія та Литва).

За словами журналіста Джека Детча, який посилається на чиновника у Білому домі, Байден має намір вимагати від Путіна, щоб понад 100 тисяч російських військових, сконцентрованих біля кордонів України, повернулися до місць постійної дислокації.

Нагадаємо, представник служби національної безпеки Білого дому повідомив, що керівництво США активізує співпрацю з Росією. Так, 10 січня відбудуться переговори США та Росії, темою якої буде стягування РФ військ до українських кордонів. Після цього на 12 січня заплановано зустріч представників НАТО та Росії. Наступного дня, 13 січня, мають відбутися переговори ОБСЄ та РФ.