RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Не лише 300 млн: яку допомогу отримає Україна від США у 2022 році

У 2022 році військова допомога Сполучених Штатів Україні не обмежиться тільки фінансовим ресурсом. США нададуть й іншу допомогу, деталі якої розкриють згодом.

Про це в інтерв'ю для Радіо Свобода розповіла український посол у США Оксана Маркарова.

За її словами, Сполучені Штати підвищили фінансову допомогу Україні до 300 мільйонів доларів у поточному році. Це безпосередньо пряма допомога, яку надають США через свій бюджет. При цьому компонент, який можуть спрямувати на летальну зброю - також збільшили. Це сума, яку закладають на рік, і за якою співпрацюють оборонні відомства обох країн, визначаючи, що саме входитиме в цю частину.

Існує іще одна частина допомоги, деякі деталі якої таємні, зауважила вона.

"Є друга частина допомоги. І це якраз ця допомога, по якій ми отримуємо тренінги спільні, озброєння, "Джавеліни"… Щось таке, про що не можна говорити. Але ми будемо дуже намагатися, щоб розширювався перелік тієї захисної зброї, яку ми можемо отримати", – розповіла Маркарова.

Вона також зазначила, що ще одна частина взаємодії Штатів та України - це активізація сфери військово-технічної співпраці, у якій задіяні "Укроборонпром" та українське Міністерство промисловості, це - спільні проєкти.

"Є ще два шляхи, як ми співпрацюємо зі США. І він вже був використаний (під час візиту в минулому році було показано, як це швидко може бути), коли президент США своїм указом виділяє додаткову допомогу. Це додатково до тих коштів, які закладені в бюджеті", – додала посол.

Варто зауважити, що оборонний бюджет США на 2022 фінансовий рік, який, зокрема, передбачає виділення 300 мільйонів доларів Україні, президент США підписав наприкінці 2021 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ллойд Остін відвідав Україну та висловив упевненість, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку у конфлікті з Росією.