RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Києві провели акцію на підтримку казахів та проти російських "миротворців": відео

У суботу, 8 січня, у небі над Києвом піднявся прапор Казахстану площею 32 квадратних метри. Так українці висловили свою солідарність із громадянами цієї країни та протест проти втручання російських "миротворців" у її внутрішні справи.

Про це повідомляє 5 канал.

Спеціальний дрон підняв величезний прапор над Майданом Незалежності та Алеєю героїв "Небесної сотні". Спільнота власників дронів вибрала для акції символічне місце.

Так організатори висловили свій протест проти військового втручання іноземних країн у справи Казахстану під приводом миротворчих операцій та підтримку народу цієї країни.

Один з учасників акції сказав: "Ми підтримуємо їх, щоб вони знали: вони не одні. У нас відбувалося те саме, між нами жодних меж немає. Хотілося б привернути увагу людей до цієї ситуації".

Нагадаємо, повітряне угруповання з більш ніж 70 літаків Іл-76 та п'яти Ан-124 цілодобово доставляє підрозділи російських "миротворців" ОДКБ до Казахстану.

Раніше очевидець подій в Алматі заявив, що країна знаходиться під окупацією Російської Федерації, а банди мародерів – це найняті Токаєвим титушки.