RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​"У себе вдома": Путін дивно висловився про ситуацію в Казахстані

Президент Росії Володимир Путін назвав Казахстан, де тривають масові протести, своєю домівкою. З огляду на це, наголосив на важливості недопущення розгойдування ситуації в країні.

Про це він заявив на онлайн-саміті Організації Договору про колективну безпеку, інформує Telegram-канал Sputnik Казахстан.

Путін вважає масові протести - втручанням ззовні у внутрішні справи держав. Останні назвав "нашими".

"Події в Казахстані – не перша і далеко не остання спроба втручання ззовні у внутрішні справи наших держав. Вжиті лінією ОДКБ заходи ясно показали, що ми не дозволимо розгойдувати ситуацію у себе вдома і не дамо реалізувати сценарій так званих кольорових революцій", зазначив російський президент.

Окрім того, він стверджує, що бойовики в Казахстані, пройшли підготовку в закордонних центрах і мають досвід дій у гарячих точках.

"У Казахстані використовувалися майданні технології. Усім зрозуміло, що події у Казахстані не стихійна акція через підвищення цін на паливо. Напад на Казахстан був актом агресії", додав Путін.

При цьому він наголосив, що після виконання своїх функцій весь "контингент миротворців" ОДКБ буде виведений з Казахстану.

ОДКБ ухвалила рішення про військову інтервенцію в Казахстан на запит чинної казахської влади вночі з 5-го на 6 січня.

Найпершими з "миротворчого контингенту" в Казахстан прибули російські військові. Підрозділи, а також військові частини Повітряно-десантних військ почали виконувати завдання в рамках рішення Організації договору колективної безпеки 6 січня.

Варто зауважити, що Росія військово-політичну міжнародну організацію ОДКБ, у складі якої Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан, позиціонує як альтернативу НАТО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим загрожує Україні "гібридне" вторгнення РФ до Казахстану.