RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Хакерська атака на Україну: з'явилися перші результати розслідування

Правоохоронні органи України оголосили перші результати розслідування обставин хакерської атаки на 70 сайтів державних структур.

Про це повідомляє в Telegram Міністерство цифрової трансформації України.

Розслідування проводять спеціалісти з Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку), а також Служби безпеки України та Департаменту кіберполіції Національної поліції України. За даними правоохоронців, загалом хакери атакували понад 70 держресурсів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

При цьому зазначається, що контент сайтів не змінено, а витоку персональних даних не сталося. З ініціативи СБУ було відключено деякі важливі державні Інтернет-ресурси, включаючи додаток "Дія" - зараз він працює у звичайному режимі.

Як зазначають у державних органах України, найімовірніше, сталася т.зв. " supply chain attack" - "атака через ланцюжок поставок". Зловмисники зламали інфраструктуру комерційної компанії, яка має доступ із правами адміністрування до веб-ресурсів, які постраждали внаслідок атаки.

Робота з виявлення винних у кібератаці продовжиться і у вихідні - шукатимуть як виконавців, так і замовників кібератаки.

Нагадаємо, раніше в Держспецзв'язку заявили, що це була найсильніша хакерська атака за останні чотири роки.

У той же час експерт з кібербезпеки Віталій Якушев назвав цю хакерську атаку примітивною.