RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путін хоче захопити вісім регіонів України: в ООС назвали ймовірну дату вторгнення

Війська Російської Федерації можуть атакувати Україну після 20 лютого 2022 року. Таку дату одного з можливих сценаріїв нападу РФ озвучили у командуванні Операції Обʼєднаних сил.

Про це розповів британському виданню The Times командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За одним з різноманітних сценаріїв, після 20 лютого можливе вторгнення, адже у Китаї завершаться Олімпійські ігри, а в Білорусі – спільні з Росією військові маневри.

"Це дата, яка непокоїть нас", – зауважив Олександр Павлюк.

Він наголосив, що російська влада хоче зазіхнути одразу на вісім ключових регіонів разом з Дніпром, Одесою та Харковом, вдаривши одразу по кількох напрямках. Адже президента РФ Володимира Путіна навряд чи влаштує варіант захоплення тільки Донецька й Луганська, він прагнутиме завдати такої шкоди, що дозволила б маніпулювати всією країною, наголосив командувач ООС.

За його словами, у разі втілення такого сценарію - Україна програє всі основні військові та промислові потужності, зокрема, вихід до Чорного моря.

Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи разом з 36 балістичними ракетами середньої дальності "Іскандер", деяким під силу досягнути Києва.

Павлюк наголосив, що до спротиву залучать не лише армію, а й територіальну оборону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Велика Британія розпочала евакуацію співробітників посольства через загрозу вторгнення Росії в Україну.