RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Велика Британія розпочала евакуацію дипломатів з України: подробиці

Великобританія розпочала евакуацію співробітників посольства через загрозу вторгнення Росії в Україну. За інформацією ЗМІ, до Британії відкликано близько половини працівників.

Про це повідомляє посольство Британії у Twitter.

Посольство працює в звичайному режимі, але деякі його співробітники повернуться до Британії на тлі ескалації відносин Росії та України.

" Частину співробітників посольства відкликають з Києва у відповідь на зростаючу загрозу з боку Росії. Посольство Великобританії залишається відкритим і продовжить виконувати важливу роботу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє ВВС, конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться до Великої Британії.

Нагадаємо, до цього державний департамент Сполучених Штатів дозволив виїзд працівників дипломатичної місії з України через загрозу військового вторгнення Росії.

Водночас керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що не бачить причин для евакуації сімей дипломатів з України, а тому очікує пояснень від США щодо їхнього рішення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що адміністрація президента Сполучених Штатів через загрозу вторгнення РФ в Україну планує посилити свою військову присутність у Східній Європі.