RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ніхто за нас не воюватиме: як Україна має готуватися до можливої війни з Росією

Українці мають готуватися до масштабної війни з Російською Федерацією, а не заспокоювати себе тим, що хтось домовиться та воюватиме замість нас.

Таку думку висловив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Народний депутат переконаний, що найкращий спосіб уникнути нападу - це демонструвати здатність до відсічі, однак у нас це виглядає поки що достатньо кволо. Тоді як мало б бути більш акцентовано, агресивно та демонстративно. І влада мала б не заспокоювати народ, знаючи, що загроза вторгнення цілком реальна, а навпаки - чітко заявити, що всі мають бути напоготові.

"Я неодноразово говорив, що президент має виступити перед народом, він знаходив купу приводів записати якесь відео чи про щось повідомити, але записати відповідь на питання яке всіх турбувало, в нього часу не знаходилося. В цій заяві він точно мав би казати "не біжіть купувати гречку, сіль і сірники", а говорити про те, що вторгнення можливе, це ризик, але ми готуємось, ми робимо те, ми робимо це", - зазначив нардеп.

На його переконання, саме така риторика була б здатна вселити впевненість, а не надії, що якісь країни допоможуть та вирішать за нас. Вже зараз було б доречно перевести економіку на військові рейки та запровадити воєнний стан в країні.

"Саме це вселяє впевненість, а не брехня, оманливі міркування та сподівання, що хтось домовиться за нас чи буде воювати замість нас. Я думаю, що всі вже зрозуміли, ніхто за нас воювати не буде. Навіть кількість країн які будуть надавати нам летальну зброю, обмежена. Окей, ми маємо використовувати будь-яку допомогу і прагнути збільшення її обсягів, але воювати доведеться нам, не тільки тим хто перебуватиме в окопах, а й тим хто має працювати тут. Переведення економіки на військові рейки, перегляд основних показників державного оборонного замовлення, пошук коштів, створення військової адміністрації, запровадження воєнного стану, мобілізаційні заходи - до всього треба готуватися. Не можна сидіти та чекати що зараз почнеться, і потім дивуватися", - наголосив Рахманін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну невигідне велике вторгнення в Україну, можливі інші варіанти – Сергій Рахманін