RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На жаль, залежить не від нас: Зеленський оцінив ймовірність вступу України до НАТО

Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність вступу країни до Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-конференцію у Facebook Офісу президента України.

За словами глави держави, вступ України до НАТО "на жаль, залежить не від України". Він також наголосив, що жодна країна не виступить на захист України, якщо Росія наважиться піти на масштабне військове вторгнення.

"Для НАТО це дуже страшно – якщо Україну взяти в НАТО, то якщо потім щось станеться, потрібно буде захищати. І це для НАТО – серйозні виклики ", – заявив глава держави. Він додав, що якщо буде повномасштабна війна, вона точно буде на кордонах деяких країн НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 27 січня відбулася друга у 2022 році розмова президента США Джо Байдена з українським лідером Володимиром Зеленським. Однією з головних тем бесіди стала ескалація ситуації на кордоні України, де спостерігається накопичення російських військ.

Також повідомлялося, що України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до нації та закликав українців не панікувати.