RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Небезпека лишається високою: Зеленський оцінив ризик вторгнення РФ в Україну

Президент України Володимир Зеленський закликав країни Заходу ввести превентивні санкції проти Російської Федерації, щоб не допустити повноцінного військового вторгнення на територію країни.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пряму трансляцію Офісу президента України у Facebook.

Глава держави заявив, що Україні не потрібні "санкції після російського вторгнення".

"Що таке санкції "після"? Це питання не лише до президента США. У мене до нього немає жодних окремих питань - про це говорить і Європа. Але багато держав говорять уже про превентивні речі", - заявив Зеленський.

Президент повідомив, що ймовірність атаки є і вона залишається високою.

"Вона була в 21 році така ж. У 2020 році вона була меншою. У 2019 році після Нормандського формату вона була ще меншою", - зауважив Зеленський.

Крім того, він додав – зустріч радників Нормандського формату, якщо це не політичний театр, це кроки до мирного врегулювання процесу.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 27 січня відбулася друга у 2022 році розмова президента США Джо Байдена з українським лідером Володимиром Зеленським. Однією з головних тем бесіди стала ескалація ситуації на кордоні України, де спостерігається накопичення російських військ.

Також повідомлялося, що України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до нації та закликав українців не панікувати.