RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Путіну не кажуть усієї правди про наслідки можливої війни - The Washington Post

Американське авторитетне видання The Washington Post дізналося від розвідки США, що Путін недооцінив негативні наслідки для Росії, які можуть бути після можливого військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Washington Post.

Розвідка США отримала інформацію, що президент РФ недооцінює катастрофічність ситуації своєї країни після нового вторгнення на територію українців. Агресія проти України призведе до руйнації російської економіки внаслідок санкцій, які Захід готовий запровадити у разі військового вторгнення.

Висновок, до якого дійшла розвідка США, базується на тому, що Путін отримує дезінформацію від власного кола радників. Більш за все, вони не хочуть охарактеризовувати президенту всі наслідки, з якими доведеться зіткнутися країні, після нового витка розпочатої ним війни.

"У нього може бути план дуже швидко розгромити українських військових. Але я вважаю, що уроки історії мають навчити його, що [успішна військова операція, - ред.] не вирішує більшості інших проблем, з якими він зіткнеться", - наводить пряму мову The Washington Post.

Американський чиновник - спеціаліст з теми РФ - вважає ідею Путіна вторгнутися в Україну та окупувати її (навіть тимчасово) "надзвичайно амбітною та дещо божевільною".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Британія має намір наростити свої війська у Східній Європі.