RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Не минуло й пів року: ДБР встановило, хто вів машину нардепа Трухіна перед резонансною ДТП

Державне бюро розслідувань вивчило матеріали відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували пересування авто народного депутата України Олександра Трухіна у день ДТП, у якому постраждали шестеро людей, та встановило, хто перебував за кермом його машини.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Слідчі Бюро виявили, що на всіх камерах від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 була особа в одязі червоного кольору", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це зафіксувала і остання, на той час, робоча камера, розташована у центрі міста Бориспіль. Водночас, аварія сталася на ділянці дороги, де було демонтовано камери спостереження.

У зв'язку з цим для встановлення особи водія було призначено низку експертиз, чотири з яких вже завершилися, а одна – продовжується. Тільки після її закінчення буде отримано остаточну відповідь, хто саме був за кермом у момент аварії.

"Після початку розслідування ДБР зверталося офіційно до поліції, щоб надали всі матеріали, але з невідомих причин ці матеріали не були надані", - додали в Бюро.

ДБР викликало на допит патрульного Сергія Петрика, відео з нагрудної камери якого оприлюднено у ЗМІ, за даними "Уніан", він прийшов до ГБР у супроводі адвоката.

У коментарі журналістам Петрик сказав, що свою камеру з відео з місця ДТП наприкінці робочої зміни здав у відділенні поліції, як це зазвичай практикується. Надалі, за його словами, він не мав до неї доступу.

Нагадаємо, 23 серпня в Дарницькому районі столиці автомобіль марки Audi потрапив в аварію, внаслідок якої постраждали шестеро людей. За попередніми даними, за кермом авто міг бути сам народний депутат. Нібито пан Трухін був нетверезий. Сам депутат стверджував, що учасники події на місці склали тест на рівень алкоголю, і всі показники були в нормі.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому Трухін намагається дати хабар поліцейському та втекти з місця.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Непідсудний" Трухін: кумівські порядки Офісу президента.