RU  UA

Воювати не "м'ясом", а технікою: бойовий генерал пояснив головну проблему 20 нових бригад ЗСУ

Рішення президента Володимира Зеленського про збільшення чисельності Збройних сил на 100 тисяч осіб і створення додаткових 20 бригад має бути підкріплене фінансово й технічно, щоб Україна могла виграти війну з Росією.

Про це генерал ЗСУ, заступник секретаря РНБО (2019-2020) Сергій Кривоніс розповів в ефірі програми Руно на Апостроф TV.

За його словами, це війна не чисельності, а якості.

"Так, люди потрібні, бо потрібно розміщувати певні частини на загрозливих напрямках, але це війна засобів розвитку та ураження: авіація, протиповітряна оборона, засоби радіоелектронної боротьби, засоби розвідки – ось що треба. Не м'ясом воювати, а якістю і технікою – от це найголовніше", - каже бойовий генерал.

Він додав, що на папері можна спокійно створити 20 нових бригад, проте питання некомплекту та навчання особового складу залишаться.

"І найголовніше, 20 бригад – це 20 пунктів постійної дислокації, де розмістити цих людей? Це казарми, парки для розміщення техніки. І де взяти таку кількість техніки", – продовжує Сергій Кривоніс.

На його думку, все виглядає досить проблематично з погляду практичного виконання.

"У нас не всі бригади, які воюють і сформовані ще під час війни, мають обладнані пункти постійної дислокації. Буває так, що люди на фронті в окопах, з окопів повертаються до наметів, з наметів знову до окопів, а ми ще на 20 бригад хочемо збільшити. Хто збудує, яким чином?", - додав екс-заступник секретаря РНБО.

Більше читайте на "Апострофі" у статті: В Україні достатньо воїнів, здатних захистити нашу землю – генерал Сергій