RU  UA

Це буде дуже серйозна проблема для Росії: генерал розповів, як зупинити армію Путіна

У Разі наступу Російської Федерації на Україну її стотисячну армію будуть здатні зупинити і навіть сотні українців. Йдеться про дуже якісно підготовлених українських воїнів.

Таку думку висловив генерал-полковник, колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Ігор Колесник.

Так він прокоментував дані соцдослідження, що лише 43% українців готові боронити землю. На думку військового, для створення руху опору - цієї кількості більше, ніж достатньо.

"Навіть менший відсоток бажаючих буде достатнім. Взагалі не потрібен масовий рух опору, не потрібні мільйони чи сотні тисяч. Це мають бути сотні якісно підготовлених людей, і вони зупинять стотисячну армію", - зазначив Ігор Колесник.

Також він припустив, якого рівня ураження має нанести Україна, щоб російські військові зупинили свій наступ: навіть 5–6% втрат стане серйозною проблемою для Росії.

"Воєнна наука каже, що нанесення ураження противнику до 30% має зупинити його наступальний запал. Але в ХХІ столітті ці відсотки вже давно змінилися. Суспільство у всьому світі змінилося. Тому 5–6% втрат цих великих угруповань буде достатньо для того, щоби російське суспільство зреагувало. Я сподіваюся, що це вже буде дуже серйозна проблема для військово-політичного керівництва РФ", - резюмував генерал.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні готується "козир", який зможе зупинити стотисячну армію – генерал Ігор Колесник