RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Путіна тримають у медичному пузирі: відкрилася таємниця довгого столу на переговорах із Макроном

Президенти Франції та Росії Еммануель Макрон та Володимир Путін провели переговори 7 лютого за 4-метровим столом через відмову французького лідера здати російським медикам тест на коронавірус. Тому політики витримували соціальну дистанцію.

Про це повідомляє агенція Reuters, посилаючись одразу на два джерела, знайомих з протоколом стану здоров'я президента Франції.

Як стверджує один зі співрозмовників, Еммануель Макрон мав вибір: погодитися на ПЛР-тест в Росії чи відмовитися, однак при дотриманні суворого соціального дистанціювання.

Джерело зазначає, що побоювались того, щоб ДНК президента не потрапило до рук російських лікарів з огляду на безпеку.

"Ми дуже добре знали, що це означає відсутність рукостискання і цей довгий стіл. Але ми не могли допустити, щоб вони отримали в свої руки ДНК президента", - сказав співрозмовник агентства.

Інше джерело з оточення французького лідера також підтвердило відмову Макрона пройти російське ковід-тестування. Натомість він здав у Франції ПЛР-тест перед від'їздом та тест на антиген, який зробив його власний лікар уже в РФ.

"Росіяни сказали нам, що Путіна потрібно тримати у суворому медичному пузирі", - наголосив другий співрозмовник Reuters.

Як відомо, багатьох, хто спостерігав за політичною зустріччю лідерів Франції та Росії вразила небувала довжина столу. Мережі вибухнули сотнею мемів на цю тему.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що політичний психолог та експерт з невербальної комунікації переконаний: Путін з роками дедалі більше вживається в образ монарха.