RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Макрон та Путін обговорили Україну: деталі телефонної розмови

Президент Франції Емманюель Макрон і російський лідер Володимир Путін 12 лютого обговорили актуальні для світу питання за телефоном. Серед порушених тем було обговорення шляхів просування щодо виконання "Мінських угод", ескалація російського вторгнення в Україні та безпека в Європі.

Про це повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

Розмова лідерів двох країн тривала 1 годину 40 хвилин.

"Макрон протягом 1 години 40 хвилин обговорював у телефонній розмові з Путіним ситуацію навколо України, повідомили в Єлисейському палаці", - написав кореспондент російського інформагентства ТАРС у Telegram.

Цю інформацію російській службі "Інтерфакс" підтвердив і речник президента РФ Дмитро Пєсков.

"Так, розмова відбулася" , - заявив він.

Як поінформували в Єлисейському палаці, президенти Франції та Росії обговорили шляхи просування щодо виконання "Мінських угод", а також продовжили обговорювати умови стабільності та безпеки в Європі. Макрон заявив Путіну, що "щирий діалог несумісний із ескалацією".

Крім того, у Парижі повідомили, що потрібно "спробувати послабити напруження, що зростає, в російсько-українській кризі".

У своєму Twitter-акаунті Макрон закликав міжнародних партнерів почати будувати відповідь, яка дозволить уникнути війни.

"Давайте почнемо будувати відповідь, корисну для Росії, корисну для всієї нашої Європи, відповідь, яка дозволить уникнути війни, створити елементи довіри, стабільності та видимості. Разом", - зазначив він.

За словами президента Франції, слід рухатися до деескалації.

"До чого нам потрібно рухатися, то це до деескалації. Ми знаємо терміни. Основні питання колективної безпеки, українське питання, ситуація з безпекою в Білорусі та у всьому регіоні: давайте рухатися вперед" , - написав він.

Крім того, у Кремлі повідомили, що "пройшов поглиблений обмін думками з питань, що стосуються забезпечення довгострокових юридичних гарантій безпеки РФ та подолання безвиході у врегулюванні внутрішньоукраїнського конфлікту".

"Володимир Путін знову звернув увагу на відсутність змістовної реакції США та НАТО на відомі російські ініціативи. Наголошено і на небажанні провідних західних країн підштовхнути київську владу до виконання Мінських домовленостей, що ще раз виявилося у безрезультатному раунді проведених 10 лютого в Берліні консультації політичних радників лідерів держав "нормандського формату", - показали своє бачення переговорів у Кремлі.

Також Макрон та Путін обговорили загрозу російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Володимир Путін 12 лютого провів телефонну бесіду з американським лідером Джо Байденом.

Раніше ми писали, президенти Франції та Росії Еммануель Макрон та Володимир Путін провели переговори 7 лютого за 4-метровим столом через відмову французького лідера здати російським медикам тест на коронавірус. Тому політики витримували соціальну дистанцію.

Читайте також матеріал "Апострофа": Загострення у ЗМІ чи на кордоні? Що відомо про можливе вторгнення Росії в Україну