RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Немає жодної незвичайної військової діяльності: Росія "відповіла" Україні щодо військ на кордоні

Росія відмовилась надати інформацію про військові навчання біля українського кордону на запит України. У Москві запевняють, що немає жодної незвичайної військової діяльності.

Про це повідомляє журналіст "Радіо свобода" Рікард Йозвяк у соцмережі Twitter.

За його словами, керівництво РФ вважає подібні вимоги неприйнятними.

"Росія вже відреагувала. У ній (ред. - відповіді) йдеться, що вона не веде жодної незвичайної військової діяльності на своїй території, і що запит України згідно з Віденським документом ОБСЄ є неприйнятним", - повідомив журналіст.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що Росія не відреагувала на ультиматум України в рамках Віденського документа і не відзвітувала про всі свої війська на українському кордоні. У зв'язку з цим Київ вирішив скликати зустріч із Росією та державами-учасницями упродовж 48 годин. На зустрічі планують обговорити посилення та переміщення військ РФ.

В українському МЗС наголосили, Росія має виконати свої зобов’язання щодо військової прозорості, якщо для Москви мають велике значення слова про неподільність безпеки на широтах ОБСЄ.

Віденський документ ОБСЄ - міжнародну угоду держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі - було підписано у 2011 році. Його мета - зміцнення безпеки та довіри між державами-учасницями. За документом, передбачені консультації учерез "незвичайну військову діяльність" та небезпечні інциденти.

Як раніше повідомлялося, військово-морські сили РФ перекрили нові зони в Чорному та Азовському морях. Приводом назвали навчальні стрільби в рамках військових маневрів.