RU  UA

Кремль відмовився від вторгнення в Україну і заявив про відведення військ: названо три фактори

Кремль заявив про відведення своїх військ від кордонів з Україною з трьох головних причин: готовність України до опору, готовність Америки до підтримки України та категоричне небажання російських військових вести цю війну.

Про сучасний стан справ із можливим військовим вторгненням розповів російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський в ефірі програми "Руно" на Апостроф TV.

В експерта запитали, що означає заява Лаврова про "конструктив" у переговорах НАТО-Росія та про гібридну війну з боку західних ЗМІ.

"Кожен виконував своє завдання, американці вперше оприлюднили свою ексклюзивну розвідувальну інформацію. Адже вони мають інформацію, якої немає в українців. Тому що українці керуються супутниковим наглядом за переміщенням військ, а американці мають агентуру в Москві. І вони обрали зараз нову тактику. Будь-які задуми Москви - на кшталт організації провокацій, плани тимчасових адміністрацій та дати нападу - негайно озвучуються американською стороною, ускладнюючи її виконання", - пояснив Піонтковський.

Він зауважив, що українське керівництво чинило теж правильно, адже запобігало поширенню панічних настроїв серед населення.

"І, до речі, жодної паніки в Україні не було. Якоюсь мірою мені ці заклики адміністрації здалися надто настирливими. В Україні була готовність до опору, що відображається у цих цифрах", - резюмував російський політолог.

Читайте також матеріал "Апострофа": Шантаж на визнанні: чому Москва вирішила підняти статус бойовикам на Донбасі. У Кремлі озвучили свій "план Б" щодо тиску на Київ.