RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рєзніков про евакуацію Донецька та Луганська: російським маріонеткам потрібен безлюдний Донбас

Міністр оборони Олексій Резніков закликав українців не вірити розповсюдженим російським фейкам щодо наступу ЗСУ на Донбас та наголосив на бажанні України якнайшвидшого настання миру на сході країни.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Він заявив, що оголошена евакуація і вивезення жителів східних областей у Ростовську область є нічим іншим як звільнення територій для власних цілей.

“Інформаційний простір зараз наповнений фейками, які розкривають справжні наміри російської сторони. Коли російські маріонетки залякують людей наступом нашої армії і закликають до евакуації, це ще раз доводить – вони бачать Донбас безлюдним”, - заявив він.

За словами міністра, Україна прагне миру і якнайшвидшого відродження на Донбасі. Саме тому, жодних наступів не планується, оскільки це може створити загрозу для українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

“Ми цінуємо кожне життя на відміну від російських військ, які обстрілюють дитячі садки і школи. Вчора російська пропаганда поширювала відверту неправду про обстріли Станиці Луганської, яку ми швидко спростували. Сьогодні вони вигадали черговий фейк про якісь диверсійні групи, які начебто збиралися влаштувати хімічну атаку в Горлівці. Навіть зняли постановочне відео. А самі обстріляли гуманітарну місію ООН на КПВВ в Щасті”, - відмітив Резніков.

Він наголосив, що Росія веде інформаційну війну і закликав громадян не вірити фейкам і не боятися. Оскільки українська армія готова дати відсіч ворогу, і при цьому діяти у межах домовленостей.

Раніше ми писали, як місцеві жителі дізналися про евакуацію до Росії.