RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Навіщо Путіну визнавати так звані "ДНР" та "ЛНР": блогер вказала на хитрий план РФ

Влада Росії за допомогою визнання ОРДЛО "незалежними республіками" хоче отримати підставу для офіційного введення на окуповані території Донбасу своїх військ.

Таку думку висловила офіцер ЗСУ у запасі, відомий блогер Олена Білозерська у бесіді з Realis.online.

Вона зазначила, що сценарій Росії стандартний – так званий захист прав "російськомовних людей" та "громадян Росії" від утисків з боку України. Якщо Росія остаточно переконається, що Україна не підпише і не виконуватиме згубних для неї мінських угод у російській інтерпретації, Путін може визнати "незалежність" окупованих територій Донбасу.

"І використовувати це як привід для запровадження туди "на прохання молодих республік" своїх військ з можливим розширенням так званих "ЛДНР" до меж Луганської та Донецької областей. Це як мінімум. Як максимум – широкомасштабна агресія з метою знищення Української державності", - пояснила Білозерська.

Вона додала, що також серед гіпотетичних цілей РФ може бути захоплення деяких регіонів України, наприклад сухопутного коридору в Крим.

"А що і скільки справді захопить Путін – а скільки ми йому дамо. Якщо нічого не дамо – тоді нічого не захопить", - резюмувала офіцер ЗСУ у запасі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Шантаж на визнанні: чому Москва вирішила підняти статус бойовикам на Донеччині.