RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Нагадує 2014 рік: що зараз відомо про ситуацію на Донбасі

Загострення ситуації на Донбасі вже дійшло до своєї критичної межі та нагадує події 2014 року, коли сотні чи навіть тисячі мирних людей серйозно постраждали внаслідок ворожих дій російсько-окупаційних військ.

"Апостроф" зібрав найактуальнішу інформацію про стан ситуації на Сході.

"Станом на 17:00 було випущено понад 2300 снарядів. Бойовики б’ють по мирному населенню. Двоє наших військовослужбовців загинуло, ще четверо поранені. Один з них у важкому стані. Бійцю майже повністю відірвало руку", - повідомив військовий кореспондент Євген Назаренко.

За інформацією, наданою BackAndAlive, станом на 21:00 19 лютого Росія випустила 2 589 боєприпасів та здійснила 103 обстріли, 96 з яких із застосуванням забороненої зброї, по позиціях ЗСУ. Окупанти використали аж 513 снарядів калібру 120-мм і 395 — калібру 122-мм.

До того ж з'явились свідчення, що Росія знову готує інсценування приводу для вторгнення на територію України. Речники Держдепу США називають це "a false-flag operation".

Підготовка до a false-flag operationФото: Телеграм

Нагадаємо, що 19 лютого на Донбасі загинув український військовослужбовець Денис Кононенко внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ.

Також "Апостроф" повідомляв про смерть ще одного українського військового на фронті, у якого залишились троє маленьких доньок. Він був розвідником.