RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Залишилося троє маленьких донечок: що відомо про розвідника, загиблого на Донбасі 19 лютого

Президент України розказав про двох загиблих та трьох поранених внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ на Донбасі станом на 19 лютого, суботу. Один із загиблих був українським розвідником.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час Мюнхенської конференції.

"Щоправда, не знаю як вони зможуть пояснити свої дії двом вбитим і трьом пораненим сьогодні в Україні солдатам. А головне трьом дівчаткам з Києва. Одній 10, другій 6, третій – всього рік. Сьогодні вони лишилися без батька. О 6-й годині ранку за Центральноєвропейським часом", - сказав глава держави.

Сьогодні, 19 лютого, під час обстрілів загинув капітан Антон Сидоров - розвідник ЗСУ.

"Коли український розвідник, капітан Антон Сидоров, загинув внаслідок обстрілу з артилерійської зброї, що заборонена мінськими угодами. Я не знаю, про що саме він подумав у останню мить свого життя. Він точно не розумів, яка адженда потрібна комусь для зустрічі, щоб закінчити війну. Але він точно знає відповідь на питання, яке я озвучив на початку. Він точно знає – хто з нас бреше" , - продовжив Зеленський.

Також він запропонував скликання саміту Ради безпеки ООН за участі України, Німеччина та Туреччина, який хоче провести в найближчі тижні.

"Також я пропоную, у найближчі тижні, скликати саміт держав-постійних членів Ради Безпеки ООН, за участі України, Німеччини та Туреччини", - наголосив президент України.

Відповідно до його слів, мета саміту це розв'язання безпекових викликів у Європі.

"І напрацювання нових, дієвих безпекових гарантій для України. Гарантій сьогодні, поки ми не є членом оборонного альянсу. І, фактично, знаходимося у сірій зоні – у безпековому вакуумі", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв про дані розвідки щодо прибуття до Донецька "вагнерівців".