RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія знову зірвала переговори щодо Донбасу

Росія не взяла участь у позачерговому засіданні ТКГ, яке мало відбудится 19 лютого через загострення ситуації на Донбасі. Це вже другий раз, коли Москва зриває переговори у контактній групі за останні два дні.

Про це повідомляє прес-служба української делегації у ТКГ.

Зазначається, що позачергове засідання мало відбудится о 11-й годині 19 лютого з ініціативи Координатора ОБСЄ в ТКГ, на якому сторони мали обговорити загострення ситуації на Донбасі та відновлення обстрілів населених пунктів з боку російсько-окупаційних військ.

Українська делегація впевнена, що подібна поведінка Росії свідчить про її намір продовжувати ескалацію збройного конфлікту, блокувати роботу Трьохсторонньої контактної групи та не виконувати Мінські угоди.

"Деградація безпеки вздовж усієї лінії розмежування та провокаційні заяви та дії на непідконтрольних територіях викликають суттєву стурбованість української сторони. Така ескалація відбувається під час Мюнхенської конференції, коли увагу усієї світової спільноти сконцентровано на питаннях безпеки у Східній Європі", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що представники української делегації запевнили Координатора ОБСЄ у тому, що Київ не планує проводити силові операції на Донбасі і готовий невідкладно сісти за стол переговорів для деескалації збройного конфлікту.

Раніше ми розповідали про те, що Україна вимагала негайно скликати ТКГ через обстріли з боку російсько-окупаційних військ.