RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Фантазії Кремля нема меж: у РНБО відреагували на обстріл сараю в Росії під назвою "прикордонний пункт"

Заяви ФСБ РФ про нібито обстріл об'єкту прикордонної служб у Ростовській області "українським снарядом" є фантазіями, оскільки Україна не обстрілює територію сусідньої держави.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляють "Вести".

За його словами, влада України цілком усвідомлює те, що відбувається, а президент України всі питання тримає на контролі.

"Ми в щоденному режимі збираємося й інформуємо президента, всі органи безпеки та оборони працюють 24/7 без вихідних. Звичайно, це їхнє (росіян – ред.) завдання, яке вони поставили собі давно, але наші військові можуть відповідати, вести вогонь у відповідь тільки у випадку, якщо є загроза життю нашим військовим", - заявив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що ЗСУ не ведуть обстріл території РФ і не мають до них жодного стосунку.

"Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно і ми готові до цього, більше того, до цього готовий світ. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийде", - заявив Данілов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики обстрілюють окуповані території, щоб звинуватити ЗСУ у жертвах мирних жителів. Крім того, спецслужби РФ фабрикують обстріли території Росії і звинувачують у них українських військових.