RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рада засудила визнання Росією "ЛДНР" та звернулася до Заходу: фото документа

У вівторок, 22 лютого Верховна Рада ухвалила документ, яким засуджує визнання Росією “ЛДНР” та вимагатиме партнерів запровадити санкції проти РФ.

Про це повідомляє кореспондент “Апострофа”.

"За" проголосували 336 нардепів.

У документі йдеться про те, що своїм визнанням самопроголошених республік “ЛНР” і “ДНР”, РФ здійснила акт чергової агресії і де-факто вийшла з Мінських домовленостей, підписантом яких вона є, а також зруйнувала відповідний переговорний процес на рівні країн – учасниць Нормандського формату та у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Відзначається, що, попри ситуацію, що склалася, Україна залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання міжнародного збройного конфлікту.

Окрім інших заяв щодо збройної агресії РФ проти України, у документі наголошується на заклику України у невизнанні незалежності самопроголошених республік міжнародними та регіональними організаціями.

Також, Україна наполягає на “запровадженні жорстких секторальних, фінансових і персональних санкцій проти РФ та її керівництва з метою зупинення її збройної агресії проти України та запобігання подальшій ескалації безпекової ситуації в Європі, включно із замороження “Північного Потоку-2”, відключення Росії від міжнародної банківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT) та заборону експорту до РФ високих технологій, зокрема тих, що стосуються військово-промислового комплексу та енергетичного сектору”.

Раніше ми писали, який сценарій Путін приготував для ОРДЛО.