RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Кремлі війни поки що не хочуть: який сценарій Путін приготував для ОРДЛО

Незважаючи на підписання 21 лютого Путіним указу про визнання так званих "ЛНР" та "ДНР", війни у Кремлі поки що не хочуть. Однак, якщо Україна спробує звільнити Донбас, оголосивши військовий стан, повну або часткову мобілізацію, ініціювати використання Збройних сил та інших військових формувань, великої війни уникнути не вдасться.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Зазначається, що указ президента РФ про визнання ЛДНР є точною копією указів про визнання незалежності республік Абхазія та Південна Осетія, змінені лише назви. Це дає підстави припускати, що для України підготовлено саме грузинський варіант заморозки конфлікту на Донбасі.

У будь-якому випадку, незважаючи на те, що так звана конституція "ДНР" та "ЛНР" передбачає існування "республік" у межах адміністративних кордонів Донецької та Луганської області, Росія відстоювати цей сценарій поки що не готова.

За словами заступника голови комітету Ради федерації з міжнародних справ Андрія Клімова, поки що йдеться про визнання "ЛДНР" у тих територіях, які існують у встановлених на сьогодні обмеженнях. Тобто, судячи з усього, у межах лінії фронту, що є укріпленнями, які мало чим поступаються фінській "лінії Маннергейма". Вимога від України "посунутись", на сьогоднішній день означає велику війну, якої в Кремлі поки що хотіли б уникнути.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Розтяжка для Зеленського: у чому небезпека визнання "ДНР" та "ЛНР"